Ալիվանկա

Բաղադրիչներ

  • կաթնաշոռ – 600գ
  • ձու – 6 հատ
  • եգիպտացորենի ալյուր – 1 ճ. գ.
  • ցորենի ալյուր – 3 ճ. գ.
  • կարագ կամ մարգարին – 3 ճ. գ.
  • թթվասեր – 200գ
  • աղ ըստ ճաշակի

Ինչպես պատրաստել Ալիվանկա

  1. Կաթնաշոռը լավ տրորել հավկիթների և աղի հետ:
  2. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան С.
  3. Ցանել եգիպտացորենի ու ցորենի ալյուրները, ապա փափկեցված կարագն ու լավ խառնել:
  4. Ավելացնել 100գ թթվասեր, խառնել:
  5. Հատուկ թավան յուղով քսել, լցնել ստացված խմորը, հավասարեցնել:
  6. Եփել մինչև պատրաստ լինի:
  7. Կտրատել և մատուցել թթվասերի հետ

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: