Արևային ապուր

Բաղադրիչներ

  • խոզի միս 600 gram
  • գազար գազար 1 հատ
  • սոխ սոխ 2 glux
  • սխտոր սխտոր 3 pchex
  • ձեթ ձեթ
  • կարտոֆիլ կարտոֆիլ 4 հատ
  • պղպեղ պղպեղ 2 հատ
  • լոլիկ լոլիկ 2 հատ
  • աղ աղ
  • սև պղպեղ սև պղպեղ
  • մաղադանոս մաղադանոս 30 gram

Ինչպես պատրաստել Արևային ապուր

Խոզի միսը լվանալ ու բաժանել ոչ մեծ կտորների: Գազարը քերել: Սոխն ու սխտորը մանր կտրատել: Հաստ հատակով կաթսայի մեջ 2ճ/գ բուսական յուղ լցնել ու տաքացնել:Լցնել միսն ու տապակել: Մնացած գազարը 2-3 րոպե ջերմային մշակման ենթարկել: Ավելացնել սոխն ու սխտորը տապակել ևս 3 րոպե: Մսին ավելացնել բանջարեղենը ու շոգեխաշել ևս մի քանի րոպե: Աղ անել, համեմունքներ ավելացնել, լցնել 2.5լ ջուր, եռացնել: Կարտոֆիլը մաքրել ու խարանարդիկների բաժանել: Քաղցր պղպեղը մաքրել ու կտրատել: Ավելացնել այդ ամենը ապուրին: Եփել 35 րոպե, կափարիչը փակել: Լոլիկները մաքրել ու մեծ-մեծ կտրատել, ավելացնել ապուրին ու 10 րոպե եփել: Որպեսզի լոլիկը հեշտ մաքրվի, պետք է այն մի քանի րոպե եռացրած ջրի մեջ դնել, դրանից հետո կեղևը հեշտ դուրս է գալիս: Մաղադանոսը մանր կտրատել, ավելացնել ապուրին ու կրակն անջատել: Թողնել մի քանի րոպե:

Պատրաստեք արևային ապուր հետևյալ բաղադրատոմսով

Արևային ապուր շատ համեղ Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:

Իր հրաշալի գույնի շնորհիվ այս ապուրը անվանվեց արևային: Այս հագեցնող և տաք ապուրը ձմռան ցուրտ օրերին կփոխանցի ամառային ջերմությունը:Եթե ես մի քանի տարի առաջ տեսնեի այդ վառ գույներով ապուրը, ապա անպայման կմտածեի, որ այն կոնսերվանտներ է պարունակում:Սակայն պարզվում է, որ այդպիսի գույն կարող է ունենալ նաև բնական մթերքներից պատրաստված ապուրը:

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: