Բաղադրիչներ
- կանաչ լոլիկ – 100 գր
- կաղամբ – 100 գր
- կանաչ պղպեղ – 2 հատ
- նեխուր – 1կ
- սոխ – 1 հատ
- սխտոր – 1 պճ.
- ջուր – 1/2 բ.
- ձեթ – 2 ճ. գ.
- քացախ – 2 ճ. գ.
- շաքարավազ – 1 ճ. գ․
- դափնետերև
- դարչնի փայտիկ
- բահար
- սև պղպեղ
Ինչպես պատրաստել Կանաչ Սալսա
- Եռացնել ջուրը քացախի և ձեթի հետ: Ավելացնել համեմունքը և շաքարավազը:
- Մանրացնել բանջարեղենը և թեթևակի խաշել այդ ջրի մեջ: