Կարամելային սոուս

Բաղադրիչներ

  • մանր շաքարավազ – 100գ
  • սերուցք`33% յուղայնության – 100գ
  • կարագ – 50գ
  • ջուր – 60մլ
  • մի պտղունց աղ

Ինչպես պատրաստել Կարամելային սոուս

  1. Կաթսայի մեջ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի շաքարը և ջուրը։
  2. Մեկ այլ կաթսայի մեջ տաքացնել սերուցքը։
  3. Հենց որ շաքարը լուծվի ջրի մեջ իջեցնել սիլիկոնե վրձինը և անցկացնել կաթսայի պատերով, որպեսզի օշարակը չբյուրեղանա։
  4. Եռացնել կարամելը 3-4 րոպե։
  5. Անջատել կրակը, լցնել 2-3 ճ/գ սերուցք, խառնել, լցնել մնացած սերուցքը, ևս մեկ անգամ խառնել։
  6. Միացնել կրակը, եփել այնքան մինչև սոուսը դառնա միատարր։
  7. Հանել կրակի վրայից,ավելացնել աղը և կարագը։
  8. Մատուցել տաք վիճակում։

Պահել սառնարանում 10 օրից ոչ ավելի

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: