Բաղադրիչներ
- խաշած սունկ – ½ կգ
- սոխ – 2
- լիմոնի հյութ – 1 թ.գ.
- քիմիոն – 1 թ.գ.
- քարի փուտըր – 1 թ.գ.հա
- մեմի սերմ – 1 թ.գ.
- բահար – ½ թ.գ.
- հիլ – ½ թ.գ.
- իմբիր – ½ թ.գ.
- մեխակի փոշի – ¼ թ.գ
- լավաշ
- ձեթ
Ինչպես պատրաստել Սամոսա
- Մանրացնել սունկը, քերել սոխը և համեմել:
- Լավաշը շերտել երկարությամբ և 10 սմ լայնությամբ:
- Յուրաքանչյուր լավաշի ծայրին դնել մի գդալ միջուկից, ապա սկսել ծալլել եռանկյունաձև, ինքն իր վրա:
- Վրան քսել ձեթ և թխել փռի մեջ, մինչև կարմրի: