Բաղադրիչներ
- ձուկ 2 հատ
- կարտոֆիլ կարտոֆիլ 800 gram
- գազար գազար 150 gram
- սոխ սոխ 150 gram
- մաղադանոս մաղադանոս
- հատիկ պղպեղ հատիկ պղպեղ 10 gram
- դափնու տերև դափնու տերև 4 հատ
- աղ աղ
- սև պղպեղ սև պղպեղ
- կանաչի կանաչի
Ինչպես պատրաստել Ուխա ձկնապուր
Ձուկը մաքրել, գլուխներն ու պոչերը եփել կես ժամ, արգանակը պահել, ձուկն այլևս պետք չէ: Օգտագործվելու է մեջքի` մեջտեղի մասը: Սոխը մանրացնել: Գազարը ոչ մանր քերել: Կարտոֆիլը կտրատել, գցել արգանակի մեջ, աղ, պղպեղ անել: Երբ եռա, ավելացնել ձկան մսի կտորները: Եփել 15 րոպե, ավելացնել գազարը: Ավելացնել սոխը, եփել 5 րոպե: Սոխն ու գազարը կարելի է նախապես տապակել: Ավելացնել դափնու տերևը, հատիկ պղպեղը, մաղադանոսը: Թողնել մի քիչ, որ համերը միախառնվեն: Մատուցելիս կտրատած կանաչի լցնել ափսեի մեջ:
Պատրաստեք ուխա (ձկնապուր) հետևյալ բաղադրատոմսով
ՈՒԽԱ (ՁԿՆԱՊՈՒՐ) Ռուսական Ապուր է: