Խնձորով փայ

Բաղադրիչներ

Խմորը՝

  • ալյուր – ½ բ.
  • մարգարին – ½ բ.
  • ջուր – 3 ճ. գ.
  • աղ – ½ թ. գ.

Միջուկը՝

  • նշա (կրախմալ) – 2 ճ. գ.
  • փոշի դարչին – 1 թ. գ.
  • խնձորի հյութ – 1 բ.
  • շաքարավազ – ½ բ.
  • խնձոր – 2

Ինչպես պատրաստել Խնձորով փայ

  1. Խմորը շաղել, գրտնակել և տեղադրել փռի ափսեի մեջ:
  2. Նշան լուծել մրգահյութի մեջ, ավելացնել շաքարավազն ու դարչինը և եփել մինչև թեթևակի թանձրանա:
  3. Այն լցնել խմորի վրա, վրան շարել կեղևած և շերտված խնձորը:
  4. Թխել նախ` բարձր, ապա ցածր ջերմաստիճանով փռի մեջ, 15 րոպե:

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: