Ելակով Ռուլետ

Բաղադրիչներ

  • ձու – 4
  • աղ
  • շաքար – 80 գր.
  • վանելին – 1 տուփ
  • ալյուր – 125 գր.
  • ելակ – 750 գր.
  • շաքարի փոշի – 100 գր.
  • սերուցք – 300 մլ.
  • կաթնաշոռ փոքր յուղայնության – 400 մլ.
  • լիմոն – 1

Ինչպես պատրաստել Ելակով Ռուլետ

  • Տաքացնել   ջեռոցը մինչև 200°:
  • Ձվի սպիտակուցը  դեղնուցից  առանձնացնել:
  • Սպիտակուցը լավ հարել մի պտղունց աղի հետ:
  • Դեղնուցը հարել շաքարի և վանիլինի հետ:
  • Դեղնուցին ավելացնել ալյուրը, հարել, այնուհետև ավելացնել սպիտակուցը:
  • Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը և հավասարեցնել, թխել ջեռոցում  մոտավորապես 8-10 րոպե:
  • Հանել պատրաստի շերտը ե շրջել սրբիչի վրա, որի  վրա   նախապես  պետք է ցանել շաքար:
  • Այդ  շերտը  սրբիչի օգնությամբ ոլորել ռուլետի տեսքով և սառեցնել:
  • Ելակը լվանալ, մաքրել և չորացնել:
  • Ելակի կեսը մանր կտրատել, իսկ մյուս կեսը պատարաքաղով  տրորել և  խառնել շաքարի փոշու հետ:
  • Սերուցքը  ծեփել:
  • Կաթնաշոռը խառնել ելակի պյուրեի  հետ, լիմոնի կճեպի ու հյութի, և մանր կտրատաց ելակի հետ:
  • Այնուհետև ավելացնել ցեփած սերուցքը:
  • Զգուշորեն  բացել  սրբիչի  մեջ  փաթատաց  խմորը:
  • Քսել ելակի կրեմը, եզրը թողնելով դատարկ, ու կրկին փաթատել ռուլետի տեսքով, սրբիչի օգնուտյամբ:
  • Ռուլետը զարթարել շաքարի փոշիով:

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: