Զամբյուղ

Բաղադրիչներ

  • ներկված ձու (թելադրելի է ներկել սոխի կեղևով) – 10
  • յուղ – ½ բ.
  • շաքարավազ – 1 բ.
  • ձու – 3
  • թթխմոր – 2 թ.գ.
  • կաթ – ½ բ.
  • մահլեպ – ½ թ.գ.
  • սև քունջութ – ½ թ.գ.
  • ալյուր – 3-3 ½ բ.
  • սպիտակ քունջութ – ½ բ.

Ինչպես պատրաստել Զամբյուղ

  1. Խառնել շաքարավազն ու յուղը և շաղել:
  2. Ավելացնել 2 ձուն մեկ-մեկ, անընդհատ հարելով:
  3. Թողնել 5-6 ժամ հանգստանա և թթվի:
  4. Խմորը բաժանել տաս հավասար գնդի. յուրաքանչյուր գունդ բաժանել երեք մասի. առաջին մասը վերածել օղակի, այնպես, որ ձուն տեղադրվի վրան:
  5. Երկրորդ և երրորդ մասերը պարանի վերածել և խաչաձև տեղադրել ձվի վրա, այնպես, որ զամբյուղի վերածվի:
  6. Հարել մի ձու և քսել վրան: Ապա ցանել սպիտակ քունջութ և թխել նախ`բարձր, ապա խմորեղենի բարձրանալուց հետո` միջին ջերմաստիճանով 25 րոպե:

Կիսվեք Ձեր ընկերների հետ՝
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: